Р.Петков:Това е ясен показател за критичното състояние на системата
Р.Петков:Това е ясен показател за критичното състояние на системата / archiv.DarikNews

Народният представител от левицата и бивш вътрешен министър Румен Петков коментира за Дарик нападението срещу Ахмед Доган.

"Това е един безпрецедентен терористичен акт на висш политически форум в България. България вече не е същата и трябва да се отбележи, че това е в много голяма степен резултат от междуличностната, междуобщностната и междуетническата омраза, която това правителство налага вече три години и половина".

Румен Петков припомни, че когато от БСП са предупреждавали, че тази омраза ще доведе до ескалация, това е било подминавано и процесите на насаждане на омраза са се задълбочили.

"За съжаление стигнахме до един връх, който ще ни прочуе в Европа по най - грозния начин", каза депутатът и коментира, че фактът, че нападението срещу Ахмед Доган беше извършено точно сега, в навечерието на Националния референдум и преди предстоящите парламентарни избори показва общото състояние на системата за сигурност в страната.

"Фактът е много тежък от гледна точка на общата ни сигурност, а вероятно и на работата на НСО и е ясен показател за критично състояние, в което се намира системата", каза бившият вътрешен министър.