Проверяват дискотеките, ще слагат и камери пред тях
Проверяват дискотеките, ще слагат и камери пред тях / netinfo

През изминалата седмица контролните органи на Община Плевен са извършили проверки на дискотеките и нощните заведения в града. Не е установено присъствие на непълнолетни лица там, съобщи кметът Найден Зеленогорски, но проверките ще продължат въпреки това.

Ще се проверяват основно детските дискотеки, където има сигнали, че се сервира алкохол и се продават цигари на непълнолетни. Заповедта на кмета е те да продължат през цялото лято веднъж седмично, като ще бъдат проверявани освен заведенията и детските дискотеки, също и вилните зони. Работата е съвместна между органите на Общината, полицията и жандармерията, но този контрол не е достатъчен, за да осигури реда в града, коментира Найден Зеленогорски.

Започва и разполагането на система за видеонаблюдение на улица „Васил Левски”, където се намират голяма част от дискотелите и нощните заведения. Около 10 камери ще бъдат монтирани в този район, 2 от тях ще бъдат с много висока резолюция и въртящи се на 360 градуса и ще могат да дават много ясно изображение.

Идеята е цялата система след време да бъде дарена на полицията, каза още плевенския градоначалник. Какво още е планувала общината за осигуряване на реда чуйте сами.