eskus
eskus / dariknews.bg
Доброволци организират пролетно почистване нa древния римски град Улпия Ескус, което ще се проведе тази събота - 29 април. Целта на събитието е подпомагане поддръжката на археологическия резерват ‘‘Улпия Ескус” - обект от национално и световно значение, с почистване на тревите от разкритите останки от античните сгради в южната част на древния град.

Организатори на събитието са доброволците Ивайло Георгиев и Елица Неделчева - Младежка организация за гражданска активност - участници по проект за опазването на римския град, със съдействието и подкрепата на научния ръководител на археологическите проучвания на Улпия Ескус - доц. Гергана Кабакчиева-НАИМ – БАН, Плевенската областна управа и РИМ-Плевен.

Участници в мероприятието ще бъдат членове от МОГА, ученици от Езиковата гимназия в Плевен, ученици от Националната гимназия за древни езици и култури, София, както и родители на учениците и граждани на град Плевен.

Мероприятието ще се проведе на 29 април 2017 г. от 9:00 до 17:00 часа в Археологическия резерват „Улпия Ескус” до село Гиген,
Плевенска област.

За желаещите да се включат има осигурени работни материали и транспорт, който тръгва в 08:30 ч. от сградата на община Плевен.
За повече информация: gkabakchieva@abv.bg ,
elicaned123@abv.bg