/ ThinkStock/Getty Images
Окръжна прокуратура-Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за извършен грабеж на възрастен съсед. Обвинението срещу него е за това, че на 21 октомври 2018 г., в Славяново, област Плевен, при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи - мъжко портмоне и сумата от 160 лв, всичко на обща стойност 166 лв,  като употребил за това сила и заплаха.
 
Задържаха за 72 часа мъж за държане на оръжия и боеприпаси

Обвинен е и за това, че на 21 октомври 2018 г. в Славяново, около 02:25 часа, влязъл в чуждо жилище, като употребил за това сила и деянието е извършено нощем. Обвиняемият познавал самотно живеещия мъж на 82-годишен, тъй като живеели в съседство в Славяново.

През нощта на 21 октовмри 2018 г. решил да отиде до дома на възрастния мъж и да извърши грабеж на пари. Около 02,25 часа на влязъл в двора на къщата на пострадалия. При влизането му в двора, кучето започнало да лае и мъжът станал, светнал през прозореца с фенерче и видял до входната врата на къщата обвиняемия, когото познавал. 

Задържаха 50-годишна участничка в телефонна измама

Кучето отново започнало да лае и мъжът отворил врата на къщата и излязъл пред нея. Тогава той хванал пострадалия и започнал да му нанася удари с ръце в лицето, но възрастния мъж оказал съпротива.

Обвиняемият е успял да завлече пострадалия вътре в стаята, където продължил да му нанася побой, като му казал да му даде парите си, в противен случай ще го убие.

Вследствие на нанесения побой и отправената заплаха, пострадалият е извадил портмонето си и го дал. След като взел портмонето с парите, обвиняемият напуснал къщата.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.