/ БГНЕС, архив
Окръжна прокуратура-Ловеч внесе в съда искане за мярка за неотклонение „задържане под стража” на трима мъже, обвинени в убийството на 29-годишен човек в Луковит, съобщават от Апелативна прокуратура – Велико Търново. С постановление на наблюдаващ прокурор тримата са задържани за 72 часа в ареста.
 
Като обвиняеми са привлечени 35-годишният Красимир К., Самир Р. на 22 години и Веселин К. на 24 години – всички от Луковит, за това, че на 6 октомври между 22.00 и 22.30 часа умишлено умъртвили Калоян К.
 
Пребиха до смърт с дървени колове млад мъж

От проведените първоначални следствени действия е установено, че вечерта в петък тримата се намирали в дома на единия от тях на гости и се черпели. Край жилището преминал лек автомобил, в който се возел 29-годишният мъж. Колата спряла недалеч от жилището, в което били тримата. Те отишли при Калоян и започнали да му нанасят побой. Вследствие на ударите той получил тежка черепно-мозъчна травма и по пътя за болницата починал. Според предварителни данни черепно-мозъчната травма е причинена от удар с твърд предмет. Причина за инцидента са стари дрязги между Калоян и единия от обвиняемите.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Ловеч действията по разследването продължават.

Предстои съдът да се произнесе по искането на прокуратура за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.