avtomat
avtomat / dariknews.archive
За премахването на 4 машини за кафе, разположени в близост до сградата на НАП, информира началникът на Инспектората при Община Плевен Николай Георгиев по време на седмичната оперативна среща.
„Припомням, че всяка кафе-машина без идентификация за собственик ще се счита като безстопанствена вещ и няма да минава през процедура на уведомление на собствениците, за да ги поканим ако не им трошим хатъра, да си махнат незаконната машина“. Това каза кметът на Плевен Георг Спартански. 
Той уточни: „Нямаме схема, одобрена от Експертния съвет на устройство на територията, която да е приета с решение на Общинския съвет за разполагане на такива машини. Т.е. не е идентифицирана необходимост от тази услуга“.

Спартански каза още, че Общинският съвет е органът на местно самоуправление и когато реши, че има такава необходимост и след като изработи необходимите правила и процедури, или най-малкото се произнесе след подробен анализ, тогава и общинската администрация ще свърши нейната част от "домашното", но то трябва да й бъде зададено.

„При положение, че към момента такива необходимости не са идентифицирани, всяка такава машина е незаконна, не отговаря на санитарни и хигиенни условия и става опасна за здравето на гражданите, не се плащат данъци, и в този смисъл ние сме длъжни да ги премахваме като всички останали незаконни обекти за търговска дейност“, каза Георг Спартански.
Той заяви, че премахването на десетките незаконни кафе-машини в Плевен ще продължи до пълното им отстраняване.