Преглед на печата
Преглед на печата / dariknews.bg

Във вестник "Поредник" тази сряда четем:

Как са празнували Коледа в Плевенско преди 120 години

Коя рок група ще вземе участие в театрално представление

Какво споделиха плевенски спортисти след церемонията

Ще има ли баница с късмети за лишените от свобода в затвора в Плевен

Бързо и ефективно ли работи Административният съд според неговия шеф

За наше момиче, получило златен медал от президента на Индия.

"Задигат маркови парфюми по заявка на клиентите" е водещото заглавие на бр. 44 на в. "BG Север". Материалът разкрива подробности около новия "бизнес", който въртят от известно време в Плевен група местни младежи.

От 3 стр. ще научите с какво бе наказан син, който преби майка си заради неплатени сметки, защо съдът върна на поста й бившата директорка на Дома за медико-социални грижи в Плевен и ще прочетете още новини от храма на Темида.

Основният материал на 4 стр. е за обновения с пари от фонд "Земеделие" детски дом в с. Тотлебен - проектът за ремонта е на стойност 1,5 млн. лв. и е спечелен от община Пордим. На страницата ще намерите още информация за протеста на майките в Плевен и анкета сред възрастни плевенчани с въпроса: "За какво ще ви стигне увеличението на пенсиите?"

Бизнес страницата предлага богата информация за плевенските фирми, които изнасят продукцията си в ЕС и в трети страни, за коледните намаления, които заляха магазините, за международните проекти в Дунавския регион и др. "В Плевен продължава да липсва достъпна среда за инвалидите" е заглавието на основния материал на 6 стр. Там ще намерите и постоянните рубрики "Гневът на младите" и "Послушай лекаря".

"Артседмица" започва с въпроса "Ще разработи ли общината най-после стратегия за развитие на културата?" Страницата предлага и коментари по "културните" скандали в града през последните дни. Ветеринарите трудно оцеляват, защото броят на животните драстично намаля - твърди в интервю за изданието д-р Христо Алексиев, управител на фазановото стопанство към плевенското Ловно-рибарско дружество.

9 стр. разказва за съдбата на незрящата Теодора / 9 г./ и на нейната майка, която не губи надежда, че дъщеря й ще прогледне. Загубата на баскетболистите от "Спартак" /Пл/ при гостуването им в Стара Загора е основният материал на 15 стр. Колко двойки си казаха "Да!" на сакралната дата 12.12.2012 г. и кои известни рожденици трябва да почерпят тази седмица ще разберете от 16 стр.

В седмичника ще намерите и полезни съвети, граждански обяви, кръстословица, хороскоп, спорт и забавни четива за уикенда, програмите на ефирни и кабелни телевизии и много новини.