Представиха новата визия на сайта на Окръжна прокуратура - Плевен
Представиха новата визия на сайта на Окръжна прокуратура - Плевен / dariknews.archive

На среща с журналисти на 29 декември в Окръжна прокуратура - Плевен беше показана новата визия на централизирания сайт на Окръжна прокуратура - Плевен, създаден през месец декември 2014 г.

"Основната разлика е, че на сайта на Окръжна прокуратура - Плевен вече може да се качва и мултимедия, което го прави значително по-модерен и интересен", сподели окръжният прокурор Иво Радев. Той добави, че сайтът е достъпен за всички граждани и е подновен за всички Окръжни прокуратури в страната.

 

Друго ново е, че всяка публикувана информация е съпроводена с данни относно датата на излизането й, което прави лесно проследяването на събитията по конкретни преписки, дела и т.н.

 

 

 

Успоредно с това е създадена и мобилна версия на сайта, с цел улесняване на гражданите.

Повишена е сигурността на сайта като модифицирането му може да става вече само от вътрешната мрежа на прокуратурата и така се елиминира възможността сайтът да бъде атакуван отвън.

Администраторът на сайта инженер Ивайло Фердинандов поясни, че е оставена и старата версия на сайта с което архивът по делата остава достъпен.

Работи се по вариант да се изработи и английска версия на сайта, което ще бъде полезно за международния достъп на граждани от други европейски страни.

За справки по дадена преписка се влиза чрез код за сигурност, получаван от прокуратурата. Така се съкращава пътят до по висшата инстанция.

Засилена е степента на сигурност на сайта срещу атаки и срив в системата.

За времето от малко повече от две седмици, откакто е пусната новата версия на сайта вече има постъпили 5 жалби и сигнали на граждани за извършени престъпления.

Окръжният прокурор отбеляза и добрата работа с полицията в Плевен след встъпването в длъжност на новия шеф на ОД на МВР-Плевен, както и подобряването на условията за работа в прокуратурата в Плевен.