Повече от 600 именници черпят на 14 февруари в Ловеч
Повече от 600 именници черпят на 14 февруари в Ловеч / archive.dariknews

Повече от 600 жители на община Ловеч празнуват на днешния 14 февруари своя имен ден, информират от пресцентъра на администрацията. Мъжете, наречени Валентин, бият по брой с почти шест пъти тези, кръстени Трифон. Името на лечителя, живял през I в. пр. Хр. (или на римския свещеник, понесъл мъченичество през втората половина на III в.), носят 286 мъже, докато на закрилника за лозарите – само 49. Валентина се казват 230 жени, Валя – 60.

В празничния ден младежите от БЧК – Ловеч, и доброволците на Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев” ще проведат съвместна инициатива, посветена на Свети Валентин. В 14.30 ч. пред библиотеката те ще раздават презервативи под формата на сърце, бонбони и близалки, както и информационни материали.

Специални гости на ловчалии ще бъдат Трифончо и Купидонка. Няколко хубави девойки ще раздават на минувачите целувки... но сладкиш. Всички влюбени ще може да си направят снимка за спомен в специална рамка със сърца, която, ако желаят, ще бъде публикувана на сайта на БЧК.