Полицията започва масови проверки по пътищата
Полицията започва масови проверки по пътищата / dariknews

В 25 от 28-те държави в Евросъюза, полицията започва общоевропейска операция за контрол на скоростта на автомобилите по магистралите и в градовете на Европа, съобщиха от Сдружението за европейски пътни полицаи "Тиспол". Операцията ще бъде насочена и към шофирането при уотреба на алкохол, наркотици или други упойващи вещества.

Акцията, която стартира и у нас ще се проведе от 2 до 8 юни. Сред трите основни причини за възникване на тежки инциденти по пътищата на Европа с голям брой жертви е управлението на моторни превозни средства под въздействие на алкохол, наркотици или други упойващи вещества.

По време на операцията ще се извършват проверки и за валидна задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на шофьорите.

Провеждането на операцията съвпада с традиционната акция на полицията „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!", насочена към ограничаване на причините и условията за ПТП с малолетни и непълнолетни през лятната ваканция, която стартира в страната на 1 юни и ще продължи до края на месеца.