Полицаите задържаха трима автокрадци за денонощие
Полицаите задържаха трима автокрадци за денонощие / archive.dariknews

Само за денонощие служители от ОДМВР - Плевен задържаха трима автокрадци в Плевен. Упорито разследване на криминалистите по линия «Престъпления, свързани с МПС» водеде до разплитане на две регистрирани кражби. За времето от 17 часа на 2 септември 2014 година до 08.30 часа на 3 септември 2014 година в град Плевен от улица «Георги Кочев" е откраднат лек автомобил "Рено Еспейс".

От проведените издирвателни мероприятия автомобилът е намерен в района на Бала баир със счупени стъкла, липсваща акумулаторна батерия и с контактен ключ в стартерния пакет. Криминалистите са установили извършителите - 12-годишен и 14-годишен, и двамата от Плевен. Уведомен е прокурор от РП - Плевен. За престъпление по чл.194 ал.1 от НК продължава работа разследващ полицай.

На 3 септември 2014 година е образувано бързо полицейско производство срещу 19-годишен от Плевен. На 3 септември 2014 година около 04:50 часа в град Плевен на улица "Княз Борис I" мъжът е задържан от патрулиращи полицаи в момент на извършване на кражба на лек автомобил "ВАЗ 2101".

Уведомен е дежурен прокурор от РП-Плевен. Автомобилът е върнат на собственика срещу разписка, а извършителят е задържан за срок до 24 часа За престъпление по чл.195, ал.1, т.4 от НК продължава работа разследващ полицай.