Полицаи задържаха със стоп патрони рецидивист с богата биография
Полицаи задържаха със стоп патрони рецидивист с богата биография / archive.dariknews

Полицаи от Червен бряг са пресекли престъпната дейност на 29-годишен извършител на поредица битови престъпления. На 2 август в 2:10 часа служителите на реда са реагирали на сигнал за прекъсната телефонна линия в района на ж.к „Победа" в Червен бряг по трасе на "Алкател Лусент България" АД. Организирани са заградителни мероприятия.

При посладвалия обход в междублоковото пространство, служителите установяват две шахти с отворени метални капаци. При огледа е установено, че в каналната мрежа липсват около 40 метра многожилен проводник. По земния път полицаите забелязват двама, клекнали до купчина кабели. В тъмнината непознатите побягнали в различни посоки. За респектиране и задържане на извършителите са произведени и три предупредителни изстрели със служебно оръжие и със стоп патрони във въздуха. След преследване единият от бегълците е настигнат и заловен.

Установена е самоличността му - 29-годишен рецидивист. Той има сериозна престъпна биография и преди две седмици е освободен от затвора, където е преосмислял поведението си след поредната присъда. Мъжът има четири криминалистически регистрации за унищожаване и повреждане, управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила, управление на МПС в срок на административно наказание, без СУМПС, обработка и превоз на незаконен дървен материал, едно съдебно дело за нарушаване на мярка за административен надзор, една присъда за ПТП с нанасяне на телесна повреда, една - за управление на МПС с концентрация на алкохол над 1,2 примила, две - за управление на МПС в срок на административно наказание без СУМПС и една - за неправомерна сеч от ДГФ.

Намерени са в близост и ръкавици и маска, които са използвани при кражбата. До местопрестъплението е открит и отрязан съобщителен кабел, съответстващ на липсващия от каналната мрежа. До него е била и ножовка с режещ лист. Предметите са иззети като веществени доказателства. Извършителят е задържан за 24 часа. Материалите по случая са докладвани на прокурор. За престъпление по чл. 195 ал.1 т.4 във връзка с чл. 194, ал.1 от НК работа продължава разследващ полицай.

На 2 август в 16:00 часа на улица "Струга" в гр. Червен бряг при проверка на 30-годишен местен жител е намерено в джоба на панталона му бяло пластмасово шишенце с надпис "Окситетрациклин", съдържащо бяло прахообразно вещество с тегло 1 грам. Предстои да бъде назначена химическа експертиза с цел да се установи какво представлява прахообразното вещество. Мъжът е задържан за 24 часа. За случая е уведомен разследващ полицай и прокурор. За престъпление по чл.354 а, ал.3 от НК работа продължава.