Подписката за спасяване на Пета бригада влезе и в местния парламент
Подписката за спасяване на Пета бригада влезе и в местния парламент / Снимка: Люба Нинова

С желание да се включат в подписката за спасяване от закриване на Пета механизирана бригада откликнаха съветниците в местния Общински съвет в Плевен. Докато течеше заседанието, съветникът от ПП "Атака" Николай Стоянов обикаляше колегите си и им обясняваше подробности за инициативата.

За да предотврати този акт - закриването на дислоцираната в Плевен Пета механизирана бригада, "Атака" организира протестна подписка. Тя започна в Народното събрание с полагане на подписа на водача на партията Волен Сидеров. От 10 септември инициативата върви и в Община Плевен, с подписите си са я подкрепили до момента кметът Найден Зеленогорски, председателят на Общински съвет Георг Спартански, зам.-кметове и общински съветници, видни общественици и около 6 хил. граждани.

Това е надпартийно и национално отговорно начинание, обясни Стоянов. Без Пета бригада Северна България остава беззащитна не само срещу евентуална военна агресия, но и в случаи на сериозни промишлени аварии и природни бедствия. "Елате и ни подкрепете, партиите нямат нищо общо в случая", призова Николай Стоянов.