Подобряват енергийната ефективност на седем общински сгради в Ловеч
Подобряват енергийната ефективност на седем общински сгради в Ловеч / archiv.DarikNews

Община Ловеч е подала седем проектни фиша пред Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) за осигуряване на средства за внедряване на мерки за енергийна ефективност от фонд „Козлодуй", информират от пресцентъра на кметската администрация. Те обхващат три детски ясли в Ловеч, една детска градина и ОУ „Св. св. Кирил и Методий" (в кв. Гозница), читалището в с. Славяни и административната сграда на общината. Това са приоритетни обекти от общинския план за енергийна ефективност.

През април догодина ще бъде отворена схема към МИЕТ, по която ще се кандидатства с готови технически проекти за предоставяне на финансови средства. Прогнозната стойност на ловешките проекти е над 2,7 млн. лв. В обектите ще бъде подменена дограмата, ще се постави изолация на стените, ще се правят ремонти на покривите, подмяна на ВиК и елинсталации, а в яслите ще се монтират соларни панели.

От министерството са поискали информация от всички общини в страната от какво имат нужда в областта на енергийната ефективност и на тази база ще изготвят обобщение по области на интервенция, след което ще договарят с Брюксел финансовата рамка за следваща година.