antonov
antonov / dariknews.archive
Тленните останки на един от основателите и дългогодишен организатор на Международния музикален фестивал Лауреатски дни „Катя Попова” Алеко Антонов, бяха изпратени тази неделя – 6 август 2017 г. в София от близки, колеги и приятели.

По-малко от година преди кончината си, Алеко Антонов представи книгата си, История на Международния музикален фестивал „Лауреатски дни „Катя Попова” с обем около 400 страници и посветена на 30-то издание на фестивала, което се проведе през октомври 2016 г.
Книгата е събрала историята на фестивала от началото му през 1966 г. до днешни дни и е плод на осемгодишно издирване и систематизиране на материалите.

В навечерието на 30-то юбилейно издание на Лауреатски дни „Катя Попова“-2016 г., Антонов каза:
"Възраждате надеждата ми, че Лауреатските дни ще върнат заслужената не само национална, но и международна слава на Плевен. Още при стартирането си фестивалът беше първи по рода си в световен мащаб, след което беше последван от подобни в Япония и много други страни. Вярвам, че авторитетът на Лауреатски дни "Катя Попова" започва ново Възраждане".

Алеко Антонов почина на 3 август 2017 г., малко преди да навърши 76 години. Той беше дългогодишен директор на Дирекция "Музика" в Плевен.

Поклон пред паметта му!