Плевенските социалисти “осиновиха” пешеходна пътека
Плевенските социалисти “осиновиха” пешеходна пътека / снимка: Люба Нинова

В навечерието на 15 септември членовете на общинската организация на БСП в Плевен излязоха с нестандартен подарък за учениците - реновирана пешеходна пътека. Тя се намира пред Професионалната гимназия по лозарство и винарство в града, а повече за идеята и реализацията обясни лидерът на общинската организация Любомир Петков.

"Решихме вместо стандартните политически изяви да направим нещо полезно. Това е едно доста натоварено платно, през което минават много автомобили към изхода от Плевен за София. Тук е и спирката, на която учениците от гимназията слизат и трябва да пресекат", обясни Любомир Петков. По думите му, преди инициативата пешеходната пътека е била в незадоволително състояние. "Направихме този малък жест и с надеждата, че в тази пъстра картина от кандидати в местните избори всеки един от нас - ако направи по нещо малко в кампанията, тя ще си е изпълнила един от основните смисли - да направим нещо полезно, за нашите деца", уточни председателят на общинската организация на БСП Плевен.

Според него, инициативата им е послание не само към останалите хора, които заявяват претенции да участват в обществено-политическия живот на Плевен, това е и знак към водачите на моторни превозни средства. "Нека, когато видим зебра, да направим каквото е необходимо, за да сме с усещането, че живеем в един по-европейски град", призова Петков.

Той уточни, че са се консултирали с КАТ Плевен относно законността на инициативата им. "Проблеми няма, тъй като на това място по принцип има пешеходна пътека, ние само подновихме боята", каза още Петков. И обеща новата маркировка да е трайна, както и социалистите да продължават да се грижат и за в бъдеще за нея.