Плевенският Военен клуб посреща 75-тата си годишнина
Плевенският Военен клуб посреща 75-тата си годишнина / netinfo

Тържество по повод 75 години от основаването на Военен клуб Плевен организира Териториалната дирекция към Изпълнителна агенция „Социални дейности на Министерството на отбраната”, това информират от пресцентъра на дирекцията.

Независимо от историческите превратности, смяната на приоритети и конкурентната среда, военният дом съхранява своята уникалност като средище за военно-патриотично възпитание, за просвета и развлечения, за социално включване, за разгръщане на творческия потенциал на поколения плевенчани, уточняват от клуба. И днес той е ефективен център за културно-художествена и родолюбива дейност, за библиотечно-информационно обслужване, насочени към удовлетворяване потребностите на кадровите военнослужещи, на техните семейства, на запасни, резервисти, ветерани от войните, на членовете на военнопатриотичните съюзи.

Тържеството ще се проведе на 11 декември от 10.00 часа в концертната зала на Военния клуб. Поканени са областният управител на Плевен Иван Новкиришки, кметът на града Найден Зеленогорски, ръководството на Изпълнителна Агенция „Социални дейности на Министерството на Отбраната”, командири на поделения и военнослужещи от Плевенския гарнизон, представители на местни държавни организации и др.