Плевенчанка спечели първа награда в арт-конкурс Заедно за по-чиста вода
Плевенчанка спечели първа награда в арт-конкурс Заедно за по-чиста вода / netinfo

9-годишната Елеонора Цветанова от арт школа “Колорит” спечели Първа награда от националния конкурс за детска рисунка “Заедно за чиста вода”, съобщи ръководителят на школата Майя Ананиева. Поощрителна награда журито е присъдило на 7-годишната Мария Младенова.

За цялостното си представяне школа “Колорит” получава Специалната награда за колекция. Конкурсът се провежда под егидата на Международната комисия за опазване на река Дунав.

Майя Ананиева поясни, че детските творби са били изпълнени в смесена техника- живопис с колаж от природни материали. Екологичната тема вълнува децата и те по оригинален начин показват своето отношение към проблемите, свързани с предпазване от замърсяване на природата. Елеонора и Мария са претворили своята идея за по-чиста река.

Така малките художници са показали образно своята загриженост за опазване на заобикалящата ни околната среда чиста и привлекателна за живеене. Заедно с наградите организаторите са изпратили и благодарствени адреси до отличените деца и до цялата школа.

Най-добрите творби ще бъдат показани на Международна изложба, която ще обедини творческите постижения на децата, които са рисували по същата тема, от 19- те страни през които преминава река Дунав.