/ БТА
От понеделник - 7 февруари в област Плевен влизат в сила нови противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19. Това се посочва в заповедта на директора на Регионалната здравна инспекция д-р Илиян Минчев.

Питейните заведения и тези за хранене ще могат да работят с 50 процента от капацитета си. На този етап няма да се ограничава работното им време, както и да има вечерен час за учениците. Непълнолетните обаче задължително ще могат да влизат в мол или заведение с родител или настойник, които имат зелен сертификат, но не по-късно от 22 часа вечерта.

В Плевенско предлагат допълнителни мерки, учениците ще се редуват в онлайн обучението

От следващата седмица в присъствена форма на обучение ще останат изцяло децата от 1 до 4 клас, а на ротационен принцип ще са учениците от 5 до 12 клас в цялата област. В периода от 7 до 11 февруари в клас ще са учениците от 7, 8, 10 и 12 клас, а от 14 до 18 февруари в училище ще се върнат тези от 5, 6, 9 и 11 клас. Детските градини и ясли няма да се затварят. Преустановяват се всички ученически екскурзии, занимания и дейности по интереси, спортни празници и други.

Присъствено ще работят двата центъра за деца със специални образователни нужди в Плевен и в Долни Дъбник.

Ученички се биха пред входа на училище в Плевенско (ВИДЕО)

Решението за затягане на мерките бе взето в четвъртък на извънредно заседание на Областния кризисен щаб за борба с COVID-19.
БТА