Отново бе регистриран случай на насилие между деца. Две момичета се сбиха пред училището в Койнаре, Плевенско, пред очите на други деца. 

Случаят е от края на миналата седмица, но добива популярност, след като едно от децата снима сбиването. На видеоклипа се вижда как две момичета на видима възраст около 12 години се бият, а не малко деца гледат грозната сцена. Темата с боя между момичетата е водеща сред повечето ученици. Децата споделят, че до сбиването се стигнало заради момче. Боят се случва пред вратата на двора на училището, но според ръководството това е извън неговата територия и не става въпрос за училищен инцидент.

Директорката знае за случилото се, без да е гледала клипа. „С участващите работи психолог. Извинили са се един на друг”, каза директорът на СОУ „Христо Смирненски“ Даниела Цоньовска.

Оказа се, че поддържането на версията, че боят е станал извън училището, е важно утонение, тъй като при такъв случай Регионалното управление на образованието не се информирало. 

„Ще проверим какви мерки е предприело училището, как е разгледало случая, дали е имало някакъв конфликт межди учениците, дали е ангажиран психолог и най-важното – работи ли се със семействата”, каза Албена Тотева, началник на РУО на МОН в Плевен.

Очаква се проверката на място да бъде през следващата седмица, когато учениците се връщат в клас.

 
NOVA