/ dariknews.archive

Бедственото положение, което беше обявено за Плевен и околните села Гривица, Ясен и Опанец, се отменя. Заповедта за това влиза в сила от 12.30 часа днес.

Решението е взето след консолидиране на мненията на специалисти от местната администрация, от ОД на МВР-Плевен и РД „Пожарна безопасност и защита на населението” – Плевен.

След бурята в Плевенско: Много разрушения и материални щети (ВИДЕО)

През последното денонощие екипите на ЧЕЗ са работили по над 300 подадени сигнала за аварии. В момента липсва захранване на около 25 единични абонати на територията на Плевен.

Няма регистрирани сигнали за нарушено водоподаване, обобщи Васил Василев, началник-отдел „Отбранително-мобилизационна подготовка” в Община Плевен и секретар на кризисния щаб.

Спартански: До два дни ситуацията ще бъде под пълен контрол

Осигурено е движението на тролейбусите по всички линии. Продължават ремонтно-възстановителните работи по контактната мрежа. В Индустриалната зона придвижването на тролеите е чрез автонтомно захранване, тъй като дейностите по контактната мрежа не са свършили.

През изминалото денонощие в кризисния щаб са регистрирани над 160 сигнала за опасни дървета, скъсани проводници, липса на електрозахранване, повредени покривни конструкции и падащи изолационни материали от сгради. Сигналите са разпределяни и предавани незабавно по компетентност.

С наличните екипи и техника „Паркстрой” ЕООД са отработили 14 сигнала в Плевен, ОП „Управление на общински земи и гори” – 6 сигнала в централна градска част, екипи на Пожарната са отработили през изминалото денонощие 37 произшествия.

Почистващите фирми продължават с разчистването и извозването на клони, листна маса и наноси. Продължава работа по почистване и на отводнителните шахти.

Силна буря с градушка удари Плевенско, бедствено положение в Бяла Слатина (СНИМКИ/ВИДЕО)

„Има доброволци, които желаят да помогнат при преодоляването на последиците от природното бедствие, но техниката вече не издържа, защото се работи денонощно, и част от нея е извън строя.

Имаме нужда от моторни триони за разчистване на множеството прекършени и изкоренени дървета. От „Паркстрой” ЕООД са наели и вишки, с чиято помощ орязват по-високите дървета”, допълни г-н Василев.