/ netinfo
Ураганният вятър и градушката, разразили се в Плевен и на територията на областта във вторник следобед, предизвикаха много материални щети и изкорениха много дървета.

Веднага след природното бедствие областният управител обходи населените места, които според сателитните снимки са засегнати от него. Той бе в непрекъснат контакт с кметовете и институциите, за да се постигне добра координация и да се реагира максимално бързо на подаваните сигнали.
 

Гривица, Плевен

Публикувахте от Georgi Andreev в 15 май 2018 г.
Силна буря с градушка удари Плевенско, бедствено положение в Бяла Слатина (СНИМКИ/ВИДЕО)

Над 130 са сигналите за паднали дървета, затиснати автомобили и разрушени покривни конструкции на територията на Област Плевен, на които са отреагирали полиция и пожарна към този момент.

Обявено беше частично бедствено положение в община Плевен и още три села – Гривица, Ясен и Опанец.

50 къщи в Гривица са без покриви след апокалиптичната буря (ВИДЕО)

„Заради изкоренени дървета и счупени клони временно непроходим бе пътя Искър Долни Дъбник, който вече е отворен за движение”, каза областният управител Мирослав Петров. Мобилни екипи и в момента работят в най-тежко засегнатите от природната стихия населени места.

„Положителното в тази тежка ситуация е, че няма жертви, няма бедстващи хора. Предстои описване на щетите”, обобщи областният управител на област Плевен Мирослав Петров.
 

Плевен след бурята! Снимки: www.pleven.utre.bg

Публикувахте от Плевен България в 15 май 2018 г.
Междувременно стана ясно, че премиерът е възложил проверка на местата, понесли щети от вчерашните бури
 
„На днешното заседание на Министерски съвет разпоредих на министъра на вътрешните работи Валентин Радев заедно с главен комисар Николай Николов да обиколят местата, откъдето вчера е преминала бурята“, написа във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.
 
„Да се помогне на кметовете бързо да направят комисии и да опишат щетите. Каквото е необходимо, нека да им се помогне“, пише Борисов.