Откриват академичната година за чуждестранните студенти в МУ-Плевен
Откриват академичната година за чуждестранните студенти в МУ-Плевен / netinfo

Днес от 10:00 часа в зала „Магнум" на Медицински университет - Плевен ще се състои тържественото откриване на академичната година за чуждестранните студенти в универсътета.

Във връзка със събитието те ще бъдат приветствани от ректора на Медицинския университет в Плевен проф. Славчо Томов, декана на Факултет „Медицина", председателите на студентските ортанизации в МУ-Плевен, както и от представители на Община Плевен и на областна администрация.

Тържеството ще води проф. Ангелина Стоянова, заместник-декан за чуждестранните студенти на Факултет „Медицина".

След официалната част на събитието, специален филм ще запознае чуждестранните студенти с историята и културата на България, град Плевен и висшето училище, където са избрали да прекарат най-хубавите години от живота си.

Тази година Медицинският университет в Плевен отбелязва за пореден път рекорден прием на чуждестранни студенти като техният брой надхвърля 250.

Най-висок отново е делът на чуждестранните граждани от Великобритания - близо 110, следвани от студенти от Индия (48), Германия (19), Испания (12) и Нигерия (9). За първи път към потока от чуждестранни студенти се присъединяват кандидати от Естония, Австралия, Бангладеш, Камерун и Египет.