1
1
По покана на директора на НУ"Христо Ботев" Цветелин Горанов, на 3-ти май в двора на училището, Искрен Красимиров – основател на „НЕзабравимата БЪЛГАРИЯ“, режисьор и автор на десетки късометражни документални филми, представи пред учениците открит урок по родолюбие. 

123
hr botev pleven

Малките ученици имаха възможността да научат повече за двама от най-великите българи, дали живота си за свободата на България – Васил Левски и Христо Ботев и да чуят стихове за тях от известни български автори. 
Чрез интересно поднесени факти за хода на освободителната война, те научиха за важната и драматична роля на Априлското въстание през 1876 година. 

123
hr botev pleven

Директорът на училището – Цветелин Горанов връчи наградите от фолклорния фестивал „Гергьовски люлки“, който се проведе на 1 май 2019 г. на Дивна Петрова от 3 клас – второ място и на Дивна Николова от 1 клас – трето място и поздрави Валентина Николова, учител по музика, за постигнатите успехи и отличната работа.  Двете талантливи момичета изпълниха народните песни, с които участваха в конкурса пред гостите и своите съученици.
Откритите уроци по родолюбие са важна част от обучението в начален етап. Участието на ученици съвместно с партньори на училището допринася за патриотичното възпитание на младото поколение, за изграждането им като стойностни хора и достойни личности. Познаването на многовековната българска история, на тежките и славните исторически моменти и героите, свързани с тях, поражда чувството за национална принадлежност и гордост от факта, че са българи.

[img wide]37943839[/img

Пред учениците от четвъртите класове бе представена демонстрация от Волейболен клуб „Спартак“, гр. Плевен – дългогодишни партньори на училището на тема „Спорт в свободното време“. Те показаха пред малките ученици, че спортът е неделима част от дневния режим и важен за здравословното състояние на всеки човек.

123
hr botev pleven

123
hr botev pleven

123
hr botev pleven