/ iStock/Getty Images
"Край Плевен започна работа нова болница за рехабилитация и продължително лечение, която оказва подкрепа на претърпели големи хирургични и ортопедични операции, инсулти, сърдечни инфаркти и сърдечни операции". Това съобщи един от инвеститорите - д-р Владимир Андреев.

Откриват нова болница за рехабилитация и продължително лечение край Плевен

"Новата база - една от най-големите по рода си в България, е в село Тученица - на 10 км от Плевен, източно от парк "Кайлъка", в преустроено бивше училище и парк от 8 дка. Има 60 болнични легла в 28 стаи и дава възможност за рехабилитация с най-ново поколение апаратура - за по-бързо прохождане, за възстановяване до възможност пациентът да се самообслужва", поясни медикът.

Лечебницата има договор с НЗОК. Втори етап на инвестицията предвижда закупуване на Локомат и още супермодерна апаратура за изграждане на  Център за невро роботизирана рехабилитация. Локоматът ще бъде втори в България - първият е в столицата.

Плевенската университетска болница се сдоби с апаратура за безкръвни операции

Д-р Андреев посочи, че чрез направените инвестиции за 20 години в здравеопазването на Плевен, осигуряват 300 работни места - 90 на лекари и за персонала, като са започнали с 20 работни места.

"В сътрудничество с Медицински университет-Плевен кадрите специализират и повишават квалификацията си. Един лекар, ако не следи всеки ден новостите в медицината, която се развива изключително бързо, изостава и деградира", отбеляза д-р Андреев.
БТА