sad
sad / dariknews
Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за държане на наркотици.
Обвинението срещу Л.А. е за това, че на 14.02.2019 г. в гр.Плевен придобил и до същата дата държал в лек автомобил "БМВ", с цел разпространение, високорискови наркотични вещества, без надлежно разрешително съгласно ЗКНВП - коноп (канабис, марихуана), с общо  нетно тегло 19.773 и метаамфетамин с нетно тегло 0.042 гр, или всичко високорискови наркотични вещества на обща стойност 119,68 лв. – престъпление по чл.354 а от НК. 
Повдигнато му е обвинение и за това, че на неустановена дата придобил и до 14.02.2019 г. държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества в жилище в гр. Плевен, без надлежно разрешително - 0.592 гр. коноп (канабис, марихуана), на стойност 3.55 лв. – престъпление по чл.354а от НК. 

Обвиняемият е известен на органите на полицията като лице, занимаващо се с употреба и разпространение на наркотици, пристрастен към хазарта. На 14.02.2019 г. след обяд полицейски екип от ОД на МВР – Плевен изпълнявал задълженията си, съгласно план за провеждане на специализирана полицейска операция по линия на разпространение на наркотици. Около 16.00 часа бил спрян за проверка лек автомобил, в който били три лица и обвиняемия. В момента, в който пристъпили към извършване на проверка на пътуващите в автомобила лица, полицейските служители видели как обвиняемият извадил от джобовете си две полиетиленови топчета, и ги пуснал на пода на автомобила. Същият ден било извършено претърсване в дома, обитаван от обвиняемия, при който на маса в хола били намерени и иззети кръгла кафява опаковка, съдържаща марихуана и електронна везна.
 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.