Одобриха Плевен за център на Джобс
Одобриха Плевен за център на Джобс / netinfo

Плевен е избран за разкриване на бизнес - център по проект “Джобс”. Писмо с тази информация от социалния министър Емилия Масларова е получил областният управител на Плевен Цветко Цветков.

В този връзка той е приел на две работни срещи експерти по проекта за уточняване на сгради, където да бъде настанен екипът. По предварителна преценка, след предложение на областния управител, това ще е ниската сграда до бившия профсъюзен дом. Предстоят уточнителни разговори.

Основната цел на проекта е да осигури заетост чрез подкрепа предимно на малкия бизнес. Освен в Плевен, проектът “Джобс” ще бъде реализиран и във Велико Търново, Смолян и Кюстендил. За избора на областните градове е информиран и Нийл Буне, постоянен представител на програмата за ООН за развитие в България.

Екипът на “Джобс” има изграден капацитет и 40 бизнес – центъра. В процеса на работа се използва и капацитета на местни НПО, граждански организации, бизнес сдружения, общински власти и основно съдействието на държавните структури в лицето на Областна админстрация.