Очаква се разследването на трагедията с влака София - Кардам да приключи до края на годината
Очаква се разследването на трагедията с влака София - Кардам да приключи до края на годината / netinfo

“Считам, че до края на годината разследването на трагедията с влака София – Кардам, при която загинаха 9 души ще приключи, но все пак всичко зависи от заключенията на вещите лица”. Това каза за Дарик заместник-окръжния прокурор на Плевен Валери Мирчев, който наблюдава делото.

В момента текат три от допълнително назначените експертизи по случая с пожара във влака, но все още няма резултати, допълни прокурор Валери Мирчев. Той съобщи още, че експертизите, които се правят сега са свързани с отоплителната и осветителната инсталация на влака. Прави се и експертиза, която касае структурата на метала при развитие на висока температура. Все още обаче, не се знае кога вещите лица ще имат готовност да се произнесат с резултати.

“Тези ескспертизи отново ще бъдат обобщавани от пожаро-техническа експертиза, което означава, че още доста време ще се наложи да се изчаква становището на вещите лица”.

Валери Мирчев поясни още, че тъй като през август изтича удълженият срок за разследването, главният прокурор ще поиска ново удължаване.