Обсъждат зеленото бъдеще
Обсъждат зеленото бъдеще / netinfo

Обществен форум – дебат на тема “Зелената алтернативна лява политика -  устойчиво екологично и социално развитие. Европейски практики за социално развитие, европейски социални практики” ще се проведе в Плевен днес. Форумът е по проект ”Социалната зелена политика в ситуация на глобална екологична и икономическа криза” на Фондация ”Роза Люксембург”.

Целите на дебата са да се повиши обществената ангажираност в решаването на социални и екологични проблеми; да се изяснят понятията "Устойчиво екологично развитие" и "Устойчиво социално развитие" и връзката им със секторите, влияещи пряко или косвено върху глобалната криза в Европа и България; да се очертае  ролята на финансова криза върху бъдещия социален модел на Европа и да се изясни ролята й върху динамиката на екологическа криза. Проектът представя "зелената” политика за Европа като едно „зелено” бъдеще и шанс за европейските страни.

Общественият форум започва в 13.00 часа в конферентната зала на „Сити Хотел”. Лектори ще бъдат Александър Каракачанов – доктор по философия, председател на Зелена партия – Българските зелени, Mая Стойкова - д-р по икономика и управление на селското стопанство и н.с. д-р Емил Василев.