Обявиха списъците с кредиторите на Автобусни превози
Обявиха списъците с кредиторите на Автобусни превози / Дарик Плевен, архив

Станаха ясни списъците с кредиторите на общинското предприятие "Автобусни превози" Плевен, обяви пресаташето на Окръжен съд Плевен съдия Силвия Кръстева. Цялата информация вече е качена на сайта на Търговския регистър.

Три са публикуваните списъци - първият на кредиторите с неприети предявени вземания, втория - на приетите предявени вземания, в третия списък са имената на бившите работници на "Автобусни превози", които не са получили трудовите си възнаграждения.

368 602,57 лв. са общо вземанията, предявени от няколко фирми и работили в предприятието хора, които не са приети. Финансовите претенции на четирима бивши работници не са одобрени, защото те са включени в списъка с останалите хора, които имат да вземат пари за неизплатени заплати. Не са приети и предявени вземания от софийската фирма "СОФ Ко" - едната от сумите е платена междувременно, за втора от тях в търговските книги на длъжника няма данни за това задължение. За третата сума, за която претендира "СОФ Ко" от над 76 115 лв., по търговско дело от тази година на Окръжен съд Плевен на софийската фирма са присъдени 6 123 лв.

Общо 15 страници е дълъг вторият списък - с приетите вземания. Цялата сума е на обща стойност 1 840 622,04 лв. Тук влизат вземанията на пловдивската фирма "Хеброс бус", суми за доставки на горива, плащане на 22 наказателни постановления за забавени заплати, издадени от плевенската Инспекция по труда, както и изпълнителни листове, издадени от Община Плевен. Има и такива, издадени за ползвана и незаплатена електроенергия, за топлоенергия, телефонни услуги и интернет, доставка на гуми, ремонтни услуги и др.

Имената на близо 240 човека, които имат да взимат пари от "Автобусни превози" Плевен по силата на сключени трудови договори са включени в третия публикуван списък на кредитори на предприятието. Има суми както под 1 000 лв., така и над 5-6 хиляди. А двама от бившите работници на "Автобусни превози" са включени като кредитори в списъка с невзети заплати по за над 10 хил. лв.

Производството по несъстоятелност за общинската фирма "Автобусни превози" ЕООД беше открито през месец август, дълговете на дружеството са за общо 2 млн. 489 хил. лв.