Новият областен управител запазва принципа на приемственост в работата с екипа си
Новият областен управител запазва принципа на приемственост в работата с екипа си / archive.dariknews

По отношение на екипа си новият областен управител на Плевен Бойко Балтаков сподели, че ще се запази принципа на приемственост, като зам.-областните управители остават, освен ако някой от тях не реши да се включи в предизборната надпревара.
Той сподели, че познава добре екипа и му има достатъчно доверие.

На срещата си с медиите, новият областен управител на област Плевен Бойко Балтаков  информира, че продължава работата по трите проекта с европейско финансиранре - Трансграничният - Румъния-България, Проект URMA и Проект за повишаване капацитета на областната администрация.

Продължава работата по отчитане на състоянието на хидротехническите съоръжения в областта. В момента няма сериозни проблеми по отношение на тях като акцентът пада върху "Тотлебенов вал" в Кайлъка, за който собственикът "Напоителни системи" ще кандидатства за финансиране в размер на 19 000 лева за подготвяне на проект. Изчислено е, че самият ремонт на преливника на язовира по предварителни изчисления на "Напоителни системи" ще струва около 60 000 лева.

Бойко Балтаков каза също, че продължава изпълнението по правителствената програма "Региони в растеж" като до края на 2014 г. в област Плевен трябва да бъдат усвоени 11 млн и 250 000 лева, които са отпуснати по различни проекти, плюс още 4 милиона за новия факултет по фармация на Медицинския институт в Плевен.
Бойко Балтаков заяви, че в областта няма застрашени обекти от спиране на средства за тях.