Нови цени на автобусните билети и карти
Нови цени на автобусните билети и карти / netinfo

От 9 на 12 лева се вдига цената на тримесечните карти за градския транспорт, ползвани от хората над 65-годишна възраст в Плевен. Това решение беше прието на редовна сесия на Общински съвет Плевен на 31 януари. Увеличението от 4 лева влиза в сила от 1 април.

От днес фирма "Автобусни превози" вдига цената на билетите в градския транспорт от 50 на 60 стотинки. Решението за поскъпването е на Съвета на директорите и одобрено от местната управа. Реалната цена на билета в Плевен с всички разходи е дори по-висока, коментират от фирмата, но на първо време превозвачът ще поеме разликата за своя сметка.

С днешна дата поскъпват и билетите за междуселищните линии. Пътниците, които ползват услугите на превозвача в общината, ще заплащат средно между 20 и 30 % повече, отколкото до момента. Максималното увеличение от 30 % ще бъде въведено само за най-губещите линии.

От 15 февруари влизат в сила и новите цени за тролейбусния транспорт, където билетчето също поскъпва от 50 на 60 ст. Увеличението на картите за тролеите ще влезе в сила от началото на март.