/ Деян Герговски
В Плевен се проведе акция срещу наркоразпространението в районите на училищата.

Спецпрокуратурата обвини 8 участници в група за производство и разпространение на наркотици в Плевенско

На 18 април в района жк „Сторгозия“ криминалисти от Второ РУ установяват и задържат 18-годишно момче от село Крушовица, община Долни Дъбник. При извършения обиск в лицето е намерен полиетиленов плик със суха зелена тревиста маса, която по негови данни е марихуана.

Напушен водач опита да избяга на полицаи, но се заби в уличен стълб

При претърсване в дома му в село Крушовица е открита наркооранжерия. В таванско помещение е намерена палатка с размери 200 см. х 154 см. х 150 см., оборудвана с техническо съоръжение за вентилация, осветително тяло /лампа/, влагомер, термометър и изкуствени торове.

Задържаха дребен производител на канабис

Открити са петнадесет саксии със засадени в тях зелени растения от рода на конопа с височина от 25 см. до 100 см. и други единадесет пластмасови саксии със засадени зелени растения от рода на конопа с височина на растенията от 0,5 см. до 50 см. В пристройка до гараж върху изградена бетонна мивка са намерени електронна везна и полиетиленов плик със суха зелена тревиста маса.

По данни на 18-годишния младеж, съдържанието в плика е марихуана. Зелените растения, оборудването, електронната везна и сухата тревиста маса са иззети. Назначени са експертизи.

Той е задържан за срок до 24 часа.