/ dariknews.bg

Нападнаха полицай с дръжка от брадва при екшън за залавяне на бракониери, съобщиха от полицията.

Обявено за общодържавно издирване малолетно лице беше открито в Плевен

На 24 април в с. Лепица, Община Червен бряг, полицаи са спрели товарен и лек автомобил с български регистрационни номера. Водачите на автомобилите не са изпълнили подадения сигнал и са продължили движението по посока с. Чомаковци.

На входа на селото втори екип на служители са подали сигнал за спиране на автомобилите, при което водачите отново не са изпълнили подадения сигнал и са продължили движението си.

При предприетото преследване на кръстовище в с. Чомаковци товарният автомобил намалява скоростта и от двете предни врати скачат две лица. Едното лице е побягнало и е проникнало в двора на частен имот, направило е опит да се скрие в кучешка колиба, след което е задържано.

Удариха полицай в лицето при разрешаване на конфликт между двама от Никопол

Водачът на товарния автомобил е излязъл и с дървена дръжка от брадва е нападнал полицай, като му е нанесъл удари. Полицейският служител, след предупреждение и изстрел в безопасна посока се е отдръпнал, но нападението е продължило, след което при повторно предупреждение е използвал служебното си оръжие и нападателят е задържан. На същия му е оказана незабавна медицинска помощ, без опасност за живота. 

Следствие на предприетото преследване на втория автомобил по земен път преди с. Чомаковци. по време на движение водачът е скочил и се е укрил. Спътникът му на предна дясна седалка е задържан.

При проверка е установено че автомобилите, че същите са натоварени с незаконно придобити дърва за огрев с 3 кубични метра.