Над 500 книги обмениха в инициативата Прочети и предай нататък
Над 500 книги обмениха в инициативата Прочети и предай нататък / archive.dariknews

Никола Найденов - вицепрезидент на Интеракт клуб - Плевен Центрум сподели, че по време на инициативата "Прочети и предай нанатък" първоначално - до 24 юли, когато започна в Плевен са били събрани около 300 книги. През трите дена на инициативата - 24, 25 и 26 юли през шатрата в центъра на Плевен са минали над 100 човека и е осъщестгвен обмен от около 500 книги.
"Събрахме и много списания и вестници, които ни подариха от "Съюза на писателите" в Плевен, както и от различни книжарници и печатници".

В петък - последния ден от провеждането на инициативата, младежите работиха с "удължено работно време" - до 20:00 часа с цел да се обхване по-голяма част от желаещите плевенчани да разменят книга.

Над 500 книги обмениха в инициативата "Прочети и предай нататък"
netinfo

Никола Найденов припомни, че събраните книги ще бъдат дарени на Регионална библиотека "Хр. Смирненски" и дом за възрастни хора в село Бохот.
Най-голям интерес хората са проявили към криминалните романи, а като автор най-търсен е Паолу Коелю, за който почти всеки втори посетител е питал.

За щастие, младежите от Интеракт клуба са имали негови книги, които са предложили на желаещите.
"Мислехме, че тук ще идват предимно възрастни хора, но се оказа, че много млади хора подкрепиха нашата инициатива, носейки своите книги с приключенска, фентъзи и друга тематика.

За първи път в Плевен, Интеракт клуб - Плевен Центрум представи инициативата - "Прочети и предай нататък".

Целта й е насочена към повишаване на грамотността в различни области и изграждане на ценностна система.