Над 30 ученици стажуваха в ловешки институции през лятото
Над 30 ученици стажуваха в ловешки институции през лятото / Дарик Плевен

За четвърта поредна година в Ловеч се проведоха «Летни младежки стажове», организирани от сдружение «Екомисия 21 век» и общината. В 14 местни институции доброволно за период от две седмици стажуваха над 30 ученици в горните класове от четири средни училища в града: Гимназията за чужди езици «Екзарх Йосиф I», Природо-математическата гимназия, Професионалната гимназия по икономика, търговия и услуги и СОУ «Тодор Кирков».

Сред институциите, подали ръка на инициативата, бяха още съдът, областната управа, бюрото по труда, музеят, офисът на приходната агенция и др. Всеки от стажантите имаше ментор, който отговаряше за него, напътстваше го и го подпомагаше по време на стажа, поясняват от сдружение „Екомисия 21 век". Участниците са изключително удовлетворени от работата си, защото са имали възможността да се запознаят отблизо с дейността на институциите, да се научат на отговорност към поставените задачи, да осъзнаят, че лятото може да се оползотвори не само с почивка, а и с придобиване на неоценим опит.

По традиция всички участници ще бъдат официално наградени на тържествена церемония, която ще бъде днес в залата на клуба на пенсионера в кв. «Вароша». Поканени са стажантите, техните родители, менторите и директорите на приемащите институции.