Мъж отвлече зрелищно бивша изгора в Троян
Мъж отвлече зрелищно бивша изгора в Троян / Dariknews.bg

Мъж от плевенското село Търнене отвлече зрелищно бившата си приятелка - 46-годишна троянка. За това информират от пресцентъра на Областната дирекция на МВР - Ловеч. По думите на Марин Ичев, началник на РУП - Троян, в четвъртък сутринта жената изпращала детето си на училище и на връщане в района на болницата я спира неин познат, с когото преди време са живели заедно. Това обяснил брат й, който всъщност подал сигнал, че сестра му не се е завърнала вкъщи, след като в 8 ч. е излязла. Хора наоколо видели, че трима мъже набутват насила съгражданката им, която неистово крещяла, в тъмна кола, посочи още Ичев. Колата е „Мерцедес 190".

Троянските полицаи веднага подемат оперативно-издирвателни мероприятия и успели да установят един от тримата похитители - 39-годишния А.М., който имал адресна регистрация в Плевен, но се оказало, че всъщност живеел в село Търнене. След съвместни действия с униформени от Второ РУП - Плевен, служителите на реда открили жената и бившия й приятел в селото. Двамата и автомобилът, с който било извършено отвличането, са били отведени в РУП - Троян. Жената е била бита - тя е с множество наранявания по главата и тялото, поясни Марин Ичев.

Евентуалните други двама извършители на отвличането са 20-годишен мъж от Търнене и 38-годишен жител на плевенското село Брестовец. Според шефа на троянското полицейско управление, единият вече е задържан от плевенските полицаи. Предполага се обаче, че основният инициатор на похищението е 39-годишният мъж от Търнене. Все още се работи по случая и се установяват причините за отвличането.