vipusk
vipusk / dariknews.bg
“Чувствам се страхотно! За мен честта е голяма от това призвание. Смятам да продължа да се занимавам с хирургия, да остана тук – в Плевен и да се занимавам с научна работа!“.
Това каза отличникът на випуск 2017 на Медицински университет – Плевен д-р Мартин Петров Караманлиев, непосредствено след тържественото полагане на венец пред Вечния огън  на Параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец”.

vipusk
dariknews.bg

В началото на програмата по изпращането на поредния 38-ми випуск на висшето училище, пред ректората. д-р Караманлиев, който завършва обучението си с пълно отличие – 6,00 поздрави своите колеги и отговори на приветствията на ректора на университета проф. д-р Славчо Томов и на официалните гости.
Програмата на събитието продължи с тържествена промоция и награждаване на всичките 25 отличници на Випуск 2017 на „Факултет „Медицина“, които получиха плакет „Отличник” на Факултет „Медицина”, както и луксозни дипломи и стетоскопи, с които да започнат лекарската си практика.
След първите проведени избори, студентската общност гласува за най-добрите преподаватели, които ще бъдат също официално обявени на церемонията като носители на приза „Най-изявен преподавател 2017“ за Факултет „Медицина“.

vipusk
dariknews.bg

Специален гост на събитието тази година, който ще се обърне с академично слово към младите лекари от Випуск 2017, е г-н Максим Бехар, международен експерт по публични комуникации и президент на световната ПР организация ICCO. От същия випуск през м. април 2018 г. ще се дипломират и 38 чуждестранни студенти, обучаващи се в англоезичен курс по специалност „Медицина”. Младите чуждестранни лекари са граждани на Великобритания, Гърция, Турция, Германия, Дания, Индия, Албания, Канада, Нигерия, САЩ и Япония.

vipusk
dariknews.bg

vipusk
dariknews.bg