/ obshtina lovech
На 1 и 2 септември в Ловеч ще се проведе петото поредно издание на детското вело състезание „Деца на колела”, информират от пресцентъра на общината. Участието е безплатно, в надпреварата могат да се включат всички желаещи колоездачи на възраст от 3 до 18 години.

Събитието се провежда с подкрепата на община Ловеч и всяка година се радва на все по-голям интерес. До момента за участие в състезанието са се регистрирали над  80 човека от 25 родни града, както и един представител на Русия.

Нов инвеститор заявява интерес към Ловеч

Участниците в състезанието ще бъдат разделени в няколко възрастови групи, като най-малките и по-големите ще се състезават в два различни дни и по две различни трасета. На 1 септември ще се проведе състезанието за най-малките групи - 3-4, 5-7 и 8-9 години, като за тях организаторите подготвят по-леко трасе в района на езерото и в близост до зоологическата градина в парка „Стратеш”.

Неделният ден е отреден за по-големите възрастови групи - 10-12, 13-14, 15-16 и 17-18 години, като за тях трасето е доста по-интересно – дълго е повече от километър и включва няколко технични и стръмни отсечки, скокове, камъни и други естествени и изкуствени препятствия.

За втора поредна година състезанието е включено в Държавния календар и е част от Българските детски байк серии за 2018. Състезанието в Ловеч ще бъде 5-ти финален кръг от сериите и ще бъде решаващо за младите ни надежди.

Всеки един състезател ще получи подарък и грамота за участие, а за победителите в отделните групи са подготвени и чудесни награди.