/ obshtina lovech
Нов инвеститор има намерение да разкрие нови 200 работни места в Ловеч, стана ясно от провелата се среща между кмета Корнелия Маринова и Мартин Ганев, съдружник в „Анса Борима”, съобщават от пресцентъра на общината.

Кметът на Ловеч се срещна с корейския посланик у нас  

Заедно със своя екип инвеститорът разкри своите намерения да вземе под наем помещения и до края на годината да започне производство. Интересът му е към цехове в Северната индустриална зона, където преди години португалска фирма произвеждаше облекла.

„Анса Борима“ ООД е консорциум между българската компания "Борима" АД и италианската "Анса Компосити" ООД. Фирмата има дългогодишна история в производството на телекомуникационно оборудване, компоненти и части за електротехническата и други индустрии, продукцията се изнася в редица страни.

Кметът на Ловеч прие ръководителите на група кадети от Суворовските училища

В момента имат бази в троянското село Борима и плевенския град Искър.
По думите на Мартин Ганев, „Анса Борима“ работи с най-големите фирми в бранша и е предпочитан доставчик от „Шнайдер Електрик“ и ABB, които са гигантски компании.

В Ловеч се предвижда основно да се прави монтаж, като ще има различни линии. Предстои обучение на хората, които ще бъдат назначени на работа.

През 2016 г. „Анса Борима“ беше обявена за четвъртото най-бързо развиващо се предприятие в България в сектор „Електротехника“. Според в.  „Капитал“ те са работодател на миналата година в съответната област, като категориите са общо девет.