gosti
gosti / obshtina lovech

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова прие на 24 август ръководителите  на група кадети от Суворовските училища, които са на посещение в Ловеч.

В делегацията влизат Дмитрий Нестеров, първи заместник-председател на „Кадетското братство“ в Русия, както и Евгений Смушков, изпълнителен директор на „Кадетското дружество“ в Украйна. В срещата взе участие и заместник-кметът  на Ловеч Даниел Колев.

Гостите бяха в България по повод 141-годишнината от Руско-турската освободителна за България война и на 25 август присъстваха на тържествата на връх Шипка.

В групата влизат 15 момчета –кадети на възраст от 11 до 15 години, които са посетили  руските паметници на Стратеш, както и градския зоопарк.

Дмитрий Нестеров  разказа какво приятно впечатление правят строителните промени в центъра на Ловеч и вярва, че градът ще стане още по-хубав. Руският гост обърна специално внимание на чистотата и грижата за паметниците в града.

От своя страна кметът Корнелия Маринова изрази готовност да посрещне следващата година за 22 август група изпълнители от Суворовските училища за тържествата в Ловеч.