mu
mu / obs-pleven
С традиционно Празнично шествие и Тържествена промоция днес Медицински университет - Плевен изпрати младите лекари от 38-ия пореден випуск на Факултет „Медицина“. Тържествена промоция в зала „Магнум” на Втора клинична база „Проф. Марин Ганчев“ бе предшествана от ритуал по предаване символите на Университета пред Ректората на вуза и празнично шествие до площад „Възраждане”.

Празникът на Факултет „Медицина“ уважиха много гости, родители и близки на абсолвентите. Сред присъстващите в зала „Магнум“ бяха председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев, зам.-кметът на Община Плевен Стефан Милев, председателят на Българския лекарски съюз д-р Венцислав Грозев, доц. д-р Цветан Луканов - изпълнителен директор на УМБАЛ „Д-р Георги Странски” - Плевен, и други.

По покана на академичното ръководство на висшето учебно заведение специален гост на събитието тази година бе Максим Бехар - международен експерт по публични комуникации и президент на световната ПР организация ICCO.

МУ-Плевен изпрати 38-ми випуск абсолвенти от България, Молдова, Сърбия и Сирия

В академичното си слово ректорът на вуза проф.д-р Славчо Томов поздрави абсолвентите за упоритата им  работа и постигнатия успех. За дипломирането на младите лекари от Випуск 2017 бяха обявени и много поздравителни адреси.

„Създаден през 1974 година в нашия град, Медицинският университет се превърна в негов символ - средище на науката, на академичния дух, на водещите медицински постижения. Благодарение на дългогодишните усилия на преподаватели и ръководители, на тяхната творческа енергия, трудолюбие, всеотдайност и интелект, днес значението на Медицинския университет заслужено надхвърля националните рамки“, се казва в поздравление от името на Общински съвет - Плевен, връчено от Председателя на местния парламент Мартин Митев.

„Не спирайте да се самоусъвършенствате, защото само така успехът ще бъде с вас и вие ще намирате истинското удовлетворение от избраната професия. На всички вас пожелавам здраве, енергия и удовлетвореност от благородната професия, която сте избрали“, се посочва още в обръщението от ОбС-Плевен към младите медици.

Общо 74 абсолвенти от България, Молдова, Сърбия и Сирия положиха днес Хипократовата клетва и получиха своите дипломи за придобита  образователно-квалификационна степен „Магистър” и професионална квалификация „лекар”.

mu
obs-pleven

Средният успех на Випуск 2017 млади лекари е Много добър 5.27. Отличните са 25, като всички те получиха плакет „Отличник” на Факултет „Медицина”, луксозни дипломи и стетоскопи, с които да започнат лекарската си практика.

Първенец на випуска с пълно отличие 6.00 и носител на приза Златен Хипократ е д-р Мартин Караманлиев от Плевен.

Медицинският университет изпраща 38-ми пореден випуск

Той поздрави своите колеги и отговори с емоционално слово на приветствията на ректора проф. д-р Томов и на официалните гости. „От тук нататък ще става все по-трудно, но съм убеден, че най-хубавите моменти от нашия живот тепърва предстоят. На добър час на всички колеги“, пожела д-р Караманлиев.

По време на церемонията бяха обявени и преподавателите, носители на приза „Най-изявен преподавател 2017“ за Факултет „Медицина“. Техният избор е резултат от гласуване сред студентската общност.