Ловеч ремонтира ВиК-мрежа с 8,3 млн. лв. европари
Ловеч ремонтира ВиК-мрежа с 8,3 млн. лв. европари / archiv.DarikNews

Община Ловеч кандидатства по оперативна програма „Околна среда" с проекта „Подобряване на водоснабдителната и канализационната система на град Ловеч", който е за около 8,3 млн. лв., съобщиха от пресцентъра на кметската администрация. Вече са подадени и придружителните документи за подписване на договора за безвъзмездна финансова помощ, с което ще стартира и проектът. Продължителността му е 18 месеца - до януари 2014 година.

С реализацията на този проект ще бъде реконструирана вътрешната водопроводна мрежа на Източна индустриална зона, Промишлена зона „Баховско шосе", кварталите „Гозница" и „Дръстене". Общата дължина на водопроводната мрежа е 6215 метра.
Ще бъде изградена и канализационната мрежа за двете индустриални зони и в двата жилищни квартала - с обща дължина 6629 метра.

С този проект Ловеч вече ще има изградено съоръжение за третиране на фосфорната замърсеност на отпадъчните води в Пречиствателната станция, изграден дюкер от дъждопреливник No 1 в кв. „Вароша" под река Осъм, включващ се в колектор по улица „Осъмска" в Ловеч.