/ dariknews.archive
Днес, Ловеч празнува 142 години от Освобождението на града от османско иго и установяване на местно самоуправление.

Осем творци участват в националния пленер по живопис „Дувари” в Ловеч

Денят ще бъде отбелязан с панихида за загиналите за освобождението на Ловеч, благодарствен молебен, гражданско поклонение, изложби и концерт на открито, съобщават от пресцентъра на общината.

Община Ловеч, архив

Панихида и благодарствен молебен ще бъдат отслужени в храма „Света Троица”. На паметника в двора на църквата ще бъдат поднесени и цветя.

Делегация от Люксембург гостува в Ловеч

От 17:00 часа едновременно ще бъдат поднесени венци и цветя на паметната плоча на Цачо Шишков, на Кървавия паметник в кв. "Дръстене", на паметника на Гложенеца в парка "Стратеш". Цветя ще бъдат поставени и на Черния паметник, както и на паметниците в Алеята на българо-руската дружба в парка "Стратеш".

Инициатива в Ловеч запозна деца и младежи с рисковете, свързани с цигарите и алкохола

От 16:00 часа в изложбена зала „Вароша“, ще бъдат представени проектите на участниците в конкурса за концепция за преустройство на бившата казарма.

Театърът в Ловеч представи заглавията за своя 50-ти юбилеен сезон 2019/2020 г.

Честванията ще продължат в 17.30 часа с гражданско поклонение и тържествен военен ритуал по поднасяне на венци и цветя на Белия паметник в парка „Стратеш”.

121 молби за помощ за първокласници са подадени в Ловешка област

Вечерта от 18:15 часа в Янковата къща ще бъде открита изложбата с творби от националния пленер "Дувари", а след това е концертът на трио „Тенорите“ - на площад „Тодор Кирков“.