klasna staja
klasna staja / archive
121 молби за отпускане на еднократна помощ за ученици, записани в първи клас на държавно или общинско училище за учебната 2019/2020 година, са подадени досега в Ловешка област, съобщават от Регионална дирекция „Социално подпомагане”. Средствата – 250 лв., се дават за покриване на част от разходите в началото на новата учебна година.
Право да получат помощта имат семейства, чиито деца са записани в първи клас за първи път. Задължително условие е средномесечният доход на член от семейството за предходната година да е по-нисък или равен на 450 лв.
Помощта се отпуска без доходен тест за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и за деца, настанени в семейства на роднини и близки и приемни семейства по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето.
Срокът за подаване на заявлението декларация за отпускане на помощта след записване на детето в първи клас е не по-късно от 15 октомври.
Досега в Ловешка област най-много са молбите от община Ловеч – 73. За община Угърчин са 28, за Ябланица – 15, за Летница – пет. Нито едно заявление не е постъпило все още от общините Априлци, Луковит, Тетевен и Троян.