Конференция посветена на HIFU-лечението провеждат МБАЛСв. Марина и МУ-Плевен
Конференция посветена на HIFU-лечението провеждат МБАЛСв. Марина и МУ-Плевен / dariknews.archive

На 22 април 2016 г. МБАЛ "Света Марина" - Плевен съвместно с Медицински университет - Плевен ще бъде организатор и домакин на първата по рода си международна конференция, посветена на иновативното безоперативно лечение с помощта на високоинтензивен фокусиран ултразвук - HIFU (хайфу, от англ. High Intensity Focused Ultrasound) на тема "HIFU терапия: клинична практика и бъдещи перспективи". Кнференцията ще се проведе в Телекомуникационния ендоскопски център на МУ-Плевен.

Официалният език на форума е английски, като доклади ще изнесат експерти от Испния, Германия, Китай, Румъния и България със значителен опит в областта на ултразвуковата аблация. Ще присъстват чуждестранни гости и представители на медицинската общност от България и чужбина.

Целта е, екипът на Хайфу-център при МБАЛ "Света Марина" - Плевен - единственен специализиран клиничен център за сега в Източна Европа, заедно с колеги от Медицински университет - Плевен и партниращи HIFU-клиники в чужбина, да представят възможностите на този неинвазивен метод за термична аблация при лечението на пациенти с миома на матката, фиброаденом на гърдата, предракови заболявания на външните полови органи на жената, при злокачествени заболявания на панкреаса, бъбреци, черен дроб, при лечение на рак на простатата, алергичен ринит и др. диагнози.

Методът е изключително популярен в Европа, САЩ и Азия и е първи избор на пациентите на редица водещи болници по света, предлагащи терапията, заради неоспоримите си предимства: неинвазивен метод-без разрези и не оставя белези, не изисква пълна анестезия-пациентът е само седиран (леко успокоен), най-нисък процент на усложнения по сравнение с другите минималноинвазивни и инвазивни методики, не се изисква болничен престой при повечето индикации, изключително бързо възстановяване - в рамките на 2-3 дни пациентите се завръщат към нормален ритъм на живот.

За присъствие на конференцията не се изисква такса-участие, но местата са ограничени, поради големия интерес към форума, за който са поканени всички колеги, проявяващи интерес за участие.

Допълнителни въпроси относно събитието могат да се поставят на email: hifuconference@svmarina.com най-късно до 19 април 2016 г.