Комисия ще следи реда и сигурността в Николаево
Комисия ще следи реда и сигурността в Николаево / netinfo

Комисия за ред и сигурност е създадена в село Николаево, съобщават от пресслужбата на полицията в Плевен. Инициативата е на служители от сектор „Охранителна полиция" при Второ управление на МВР Плевен и кмета на селото Ваня Орозова. Създаването на Комисията за ред и сигурност е прилагане на Модела „Полицията в близост до обществото" и е продиктувана от желанието на хората да живеят в спокойно населено място.

Като местни проблеми на сигурността в Николаево се очертани свободно придвижващи се кучета, които не са бездомни, но са опасни, незаконната сеч, опазването на селскостопанската продукция, необходимостта от ремонт на църквата и смяна на камбаната. Проблем за местните хора са неправилно паркираните коли в центъра пред търговски обекти, които задръстват главната улица и създават проблеми на пешеходците, разрушаването на полските пътища и на хидротехнически съоръжения.

Следващото редовно заседание на комисията ще се проведе през месец февруари, тогава ще се обсъждат проблеми с измами на възрастни хора, бюджетът на охраната на селото и други въпроси на местната общност.