Кметът на Ловеч назначи комисия за оглед на републиканската пътна мрежа
Кметът на Ловеч назначи комисия за оглед на републиканската пътна мрежа / dariknews

Със своя заповед кметът на Ловеч Минчо Казанджиев назначи комисия, която да извърши оглед и да констатира необходимостта от изсичане на дървесна и храстова растителност, застрашаваща движението на МПС, по участъци от републиканската пътна мрежа на територията на общината. За това информират от пресцентъра на градоначалника.

Преди дни, на около 200 метра преди разклона за село Хлевене по пътя Ловеч-Троян по време на движение, пред лека кола пада клон. Кметът се движел с автомобила си след пострадалата кола и веднага извикал на място представители на „Пътна полиция" при ОД на МВР - Ловеч, на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението" и на общинската фирма „Еко". Пострадалият автомобил е с лека повреда - паднала броня.

Най-застрашените участъци в общината са от Ловеч до село Сливек, от Ловеч до разклона за село Слатина и от Ловеч по посока Угърчин. Те ще бъдат приоритетно огледани от назначената комисия, неин председател е инж. Милен Русев, главен експерт „Защита при бедствия и безопасност на движението" в общината. Протоколът с констатираното и предложението за почистване на обраслите участъци трябва да бъде предоставен на кмета за утвърждаване в срок до 13 юни.

Контролът по изпълнение на заповедта е възложен на зам.-кмета Младен Младенов, тя е издадена на основание Закона за местното самоуправление и местната администрация и Закона за пътищата.