Каракачанов: Не политиката на ДПС е причина за етническия мир в страната
Каракачанов: Не политиката на ДПС е причина за етническия мир в страната / Люба Нинова
Етническият модел и мир в България се крепи не на ДПС, а на вродената толерантност на българите и на това, че българските турци не са агресивни. Така лидерът на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов коментира твърденията, че етническият мир в страната се дължи на политиката на ДПС.

Взаимната търпимост и толерантност са причината нещата в България по време на Възродителния процес да не ескалират и в момента да няма етнически проблеми, каза още Каракачанов. “В последно време отново се заговори за етническо напрежение, ДПС говорят за декларации, с които да осъждаме Възродителния процес като геноцид срещу човечеството – аз мисля, че тези неща са излишни на българското общество”, допълни лидерът на ВМРО-БНД.

“Крайно време е в България политиците да бъдат разделяни на такива, които вършат работа и такива, които не вършат работа. На политици, които крадат и на такива, които не крадат; на професионалисти и на калпазани. Всичко друго е тази спирала, по която се движим 18 години – спиралата на омразата. И 18 години ние вървим назад.”

Като раздухвано умишлено и ненужно напрежение с цел да се отклони вниманието на хората от други, много по-важни и сериозни проблеми определи ситуацията и Кънчо Филипов, председател на партия "Лидер". Той и Красимир Каракачанов бяха днес в плевенското село Вълчитрън, където откриха мемориална плоча в памет на загиналите в Първата и Втората световна война и в Балканската война жители на селото.

От следващата седмица представителите на движение "НАПРЕД” започват съвместна обиколка из страната, за да представят и своята програма, която се състои от десет точки и е под надслов „Да дадем скорост на България”.