Кандидатът на БСП Момчил Спасов е новият кмет на Белене
Кандидатът на БСП Момчил Спасов е новият кмет на Белене / archive.dariknews

Малко след 07:00 часа тази сутрин стана ясен победителят в частичните кметски избори в Община Белене, които се проведоха на 29 септември 2013 г.

С убедителен резултат от 2276 действителни гласа/51,2%/ кандидатът на БСП Момчил Спасов е избран за кмет на Белене до края на редовния мандат.
Останалите участници в частичните избори се подреждат както следва: Милен Дулев от местна коалиция „Бъдеще за община Белене" с 1290 гласа, Емил Михайлов от коалиция „Демократи и земеделци за Белене" със 731 и Милена Мънева от ПП „Нова алтернатива" - 148 гласа. Това съобщи за Дарик председателят на ОИК-Белене Малина Ешекова.

Момчил Спасов беше зам.-кмет на Община Белене и след избирането на бившия кмет Петър Дулев за депутат в 42-то Народно събрание досега временно изпълняваше длъжността кмет на Белене.

Момчил Спасов е роден в Белене и корените му са от там, където е израсъл и е завършил средното си образование. В Община Белене е започнал работа като главен специалист, началник отдел, секретар на общината и зам.-кмет на Община Белене.